Home

Irène, de Pierre Lemaître

Irène, de Pierre Lemaitre, el primer títol de la sèrie Verhoeven, guardonat amb el Premi Cognac el 2006.

Aquest títol va suposar l’entrada de l’autor en el gènere negre dins d’una categoria més intel·lectual, potent i colpidora, on la línia entre el bé i el mal no està gens definida, on tots els personatges presenten arestes i les paraules aparentment innocents prenen rellevància i profunditat pàgina rere pàgina.

El meticulós inspector ha aconseguit la vida perfecta. Malgrat que amb el seu físic –conseqüència de la hipotròfia amb què va nàixer– no ho ha tingut gens fàcil, per fi s’ha guanyat el respecte dels seus col·legues i està feliçment casat amb la meravellosa Irène, amb qui espera el seu primer fill. Tanmateix, s’enfronta a un assassinat salvatge i sap que aquest cas no serà com cap altre. Quan la notícia d’aquest paorós crim es fa pública, la premsa parisenca seguirà les passes de l’inspector fins al mil·límetre i cada moviment seu apareixerà en primera plana. L’assassí, que comença a ser conegut com «el novel·lista», ret amb cada assassinat un homenatge macabre a les escenes de les novel·les negres. Escrutat voraçment per l’ull públic, aquest cas esdevé un duel implacable entre perseguidor i perseguit on tan sols pot haver-hi un guanyador.

Pierre ireneLemaitre (París, 1951) és autor de vuit novel·les (cinc de gènere negre) reconegudes amb nombrosos guardons. Tot i que va debutar tard en l’escriptura (amb 56 anys), la seua brillant trajectòria li ha valgut un excepcional èxit de crítica i públic, que l’Académie Goncourt ha ratificat atorgant-li a la novel·la Ens veurem allà dalt, el primer títol de l’autor a Bromera, la distinció més elevada de les lletres franceses. Aquest premi inclou Lemaitre en un selecte palmarès amb escriptors de la talla de Proust o Malraux.

Font: http://www.bromera.com/detall-noticia/items/arriba-a-les-llibreries-irene-de-pierre-lemaitre.html

Ens interessa la seva opinió

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s