Home

image296
Biblioteca Comunal de la Massana
Av. Sant Antoni, 2
Edif. Telecabina
Plaça del Quart
AD400 La Massana

Tel. +376 838910
biblioteca@comumassana.ad

La Biblioteca Comunal de la Massana es troba al bell centre de la vila, al costat de l’edifici del telecabina. A peu de carrer, ha esdevingut un espai dinàmic on venen a diari visitants de totes les edats: joves, nens i nenes, persones grans, a estudiar, llegir, navegar per Internet, a escoltar contes, gaudir del cinema i moltes altres activittats.

Les instal·lacions de la biblioteca, tenen una superfície construïda de 392 m2 útils, dels quals 351 m2 són d’ús públic.

Els diferents espais de la biblioteca es troben en una sola planta diàfana, on hi ha un espai amb butaques per llegir la premsa; un espai de consulta, de treball i d’estudi; un espai per connectar-se a Internet i/o treballar amb els ordinadors; un espai informal multifuncional que anomenem amfiteatre, on també s’expliquen contes i es projecta el cicle de cinema, i un espai infantil per els més petits.

Hemeroteca. A aquesta zona, la Biblioteca compta amb dotze butaques, una taula i quatre cadires.. Es un espai de relax on es poden consultar diàriament 8 periòdics nacionals i internacionals i més de 40 revistes, tant en català, com en francès, en castellà o en anglès. Aquí en podeu consultar totes les publicacions que la biblioteca us ofereix.

Sala d’estudi i de treball. Aquesta sala compta amb dos taules i vint-i-quatre cadires. Es un espai obert a tothom, on es poden fer els deures, estudiar, llegir o connectar-se a Internet a través de Wi-Fi, que és un altre servei gratuït que us ofereix la Biblioteca.

Espai amfiteatreAmfiteatre. Aquesta zona disposa de grades amb capacitat per a aproximadament 30 persones assegudes. A banda de representar espectacles, projectar pel·lícules o oferir xerrades, aquest és un dels espais on els joves es senten més còmodes, pot ser pel seu caràcter informal, i sovint l’utilitzen per fer els deures o simplement per connectar-se al Wi-Fi.

Sala infantil. Aquesta sala disposa de dos taules i deu cadires i també compleix vàries funcions. Per una banda, és el lloc on diàriament venen els més petits a fer deures o buscar llibres per emportar-se en préstec, per una altra, també és l’espai on llegim contes i realitzem tallers de manualitats. A la sala infantil també es troba el racó dels pares i la informació sobre el projecte Nascuts per Llegir.

A banda d’aquests espais més diferenciats, la biblioteca ofereix els serveis de préstec i devolució de documents (llibres, revistes, música, documentals, pel·lícules) i d’informació dels diferents serveis i activitats des del taulell de préstec. També disposa d’un ordinador de consulta del catàleg en línia o OPAC (en anglès Online Public Access Catalogue).

Des de 2009, la Biblioteca treballa en xarxa amb la resta de  biblioteques d’Andorra, amb un catàleg conjunt. També des de 2012 treballem amb un carnet únic per a totes les biblioteques del Principat.

Altres serveis

On pots trobar les Biblioteques BlanquesuesBiblioteca blanca de les valls del Nord

Oberta de desembre a abril, a les estacions d’esquí de Pal-Arinsal i d’Ordino-Arcalís

SErvei de préstec a domiciliServei de préstec a domicili

La Biblioteca a casa

El servei de préstec a domicili és un servei que facilita el transport personalitzat de llibres i altres documents de la biblioteca directament al domicili d’aquells usuaris que, per diversos motius puguin tenir dificultar a l’hora de desplaçar-se, però que estan interessats en gaudir del servei de la biblioteca.

Les memòries
Les memòries

Dades estadístiques de la Biblioteca, tant pel que fa al fons, préstecs i usuaris, com les activitats. Des de l’any 2011

Reglament del 8-3-2007 de la Biblioteca Comunal de la Massana